Bejelentés


SONYAVERA NINCSENEK CSÚNYA NŐK, CSAK LUSTÁK!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A gránátalma és a szívbetegségek:

Csak pár évvel ezelőtt, 2000-ben kezdett érdeklődést kelteni a gránátalma antioxidáns hatása, amikor egy kutatócsoport kimutatta a gránátalma hatékonyságát az érelmeszesedés kezelésében. A kutatást Aviram professzor vezette, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását. Az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint a gránátalmalének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. Aviram professzor vizsgálatai megállapították, hogy a gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkentette az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve jelentősen növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35%-al csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát. A gránátalma a rák ellen A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében. Kutatások kimutatták, hogy a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek. A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása. Donald Yance, a táplálkozás-tudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja: "az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ezáltal az oxidatív gyökök káros hatását". A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki.
Áfonya

E gyümölcsről régóta köztudott, hogy a húgyúti rendszer természetes gyógyszere, (amelynek fertőzései különösen a nőket érintik) szélhajtó, vizelethajtó, bélhurutot megszüntető, vese és hólyagbántalmak elleni hatásos szer. A gyümölcs megakadályozza a baktériumok tapadását a húgyúti rendszer falának sejtjeihez. Kedvezőtlen környezetet teremt a kórokozók számára, és ezáltal csökken a fertőzés veszélye. E hatást feltehetően a növényi eredetű vegyületek, az úgynevezett fitovegyületek csoportjába tartozó proanthocianidinek váltják ki, amelyek jelen vannak az áfonya levében, de hiányoznak például a grépfrút, a narancs, a guajáva, a mangó és az ananász levéből. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a nagybogyós áfonya napi fogyasztása - gyümölcslé vagy kapszula formájában egyaránt- lényegesen csökkenti az ilyen jellegű fertőzések kiújulását. A nőknél a húgyúti fertőzések veszélye tízszer akkora, mint a férfiaknál; a 20-40 éves nők 25-35 százalékának legalább egyszer volt ilyen fertőzése. Kolibacilus elleni hatása is ismert így fogja a hasmenést. A feketeáfonya leveléből főzött tea epe- és hólyagbetegségek orvossága, vesetisztító hatású is. Levele cukorbetegségre is ajánlott, akár teának, akár nyersen elfogyasztva.
Licium Hogyan lehet egy egyszerű gyümölcs afrodiziákum?

A válasz a növény egészségmegőrző tulajdonságában rejlik. Harminc éves kor körül már kezdetét veszi a vese gyengülése, ami általában a szexuális porencia visszaesésében és a hímivarsejtek minőségének romlásában jelentkezik. A líciummal, azaz a vese és a máj működésének serkentésével a vesegyengeség általános tünetei (szédülés, fülzúgás, térd- és derékfájás, kimerültség) megszüntethetők. Egészséges máj és vese esetén szabályos lesz a menstruáció is, és megszűnik a fehér folyás. A tradicionális kínai orvoslás szerint a máj felel látásunkért, így "tiszta" májjal búcsút mondhat a szemproblémáinak.
Narancs

A narancs kiváló C-vitamin forrás, hiszen egyetlen közepes méretű gyümölcsben megtalálható belőle a felnőttek napi szükségletének megfelelő mennyiség. A C-vitamin szerepét sokáig lehetne taglalni. Egyebek között közrejátszik az egészséges bőr számára nélkülözhetetlen kollagén előállításában, és mint immunerősítő, a betegségek elleni küzdelemben. Emellett tiamin- és folsavtartalma is kiemelendő. Táplálkozás-élettani szempontból a gerezdek közötti hártya is értékes, hiszen komoly mennyiségű pektin található benne, amely mint vízoldékony rost, szerepet játszik a vér koleszterinszintjének csökkentésében és az emésztés segítésében is. Ezért egészségesebb, ha nem csupán a narancs kifacsart levét, hanem magát a gyümölcsöt fogyasztjuk.
Mangosztán

Indiában, Thaiföldön és Kínában a kéregből előállított készítményeket antimikróbás és parazitaellenes kezelésre használják dizentériás betegeknél, illetve a fertőzés okozta hasmenés egyéb formáinál. A növény adsztringens hatása miatt megelőzi a kiszáradást és az értékes tápanyagok kiürülését a gyomor-bélrendszerből hasmenés esetén. A kínaiak és a thaiföldiek ugyancsak kihasználják a mangosztán antimikrobás és antiszeptikus hatását, és elfertőződött sebek, tuberkulózis, malária, húgyúti fertőzések, szifilisz, gonorrhoea, valamint ekcémás bőrelváltozások kezelésére alkalmazzák. A Karib térségben teáját isszák fáradtság és rossz közérzet esetén. A brazilok pedig féregtelenítésre és az emésztés elősegítésére fogyasztják. Venezuelában parazitás bőrfertőzéseket kezelnek a gyümölccsel elkészített dunsztkötéssel.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!